Seat merkoverzicht: nieuwe auto's, occasions en dealers vind je op Autokopen.nl (2022)

Nog altijd zijn de Seat Ibiza en Leon niet van de Nederlandse wegen weg te denken. Het merk streeft er dan ook naar om, als onderdeel van de Volkswagen Groep, Spaans temperament toe te voegen aan de perfectionistische Duitse techniek. Zodat de Seat-modellen meer krijgen dan een eigen gezicht: een eigen persoonlijkheid die automobilisten rijgenot biedt, een aantrekkelijke vormgeving die functionaliteit overstijgt.

Deze combinatie van technologische innovaties, aantrekkelijke rijeigenschappen en een eigen design komt het duidelijkst samen in Seats nieuwe dochtermerk Cupra. Met performancemodellen als de Cupra Ateca gaat Seat Spaanse passie naar de Nederlandse straten brengen.

Historie

De ondertekening van een overeenkomst tussen de Spaanse overheid en het Italiaanse merk Fiat markeerde het begin van de Spaanse autoindustrie. Daarmee werd in 1950 Seat opgericht, de Spaanse Organisatie van Personenauto's, of in het Spaans: Sociedad Española de Automóviles de Turismo. Sinds 1990 heeft de Volkswagen Groep nagenoeg alle aandelen in handen. Binnen het moederbedrijf is Seat, met Skoda, Audi en Lamborghini, ondergebracht in de Audi-merkengroep.

Model 600

De Spaanse autoproductie begon in 1953 met hetmodel1400, een kopie van de middenklasser Fiat 1400. De sedan diende als taxi en voor het vervoer voor ambtenaren. Tot 1964 bouwde Seat bijna honderdduizend stuks. De echte marktvraag kwam op gang in 1957, toen Seat het model600introduceerde. Omdat de Spaanse autoindustrie nog niet zo ontwikkeld was, had deze in licentie gebouwde Fiat 600in Spanje veel meer succes dan in Italië. In 1958 was er al een wachtlijst van honderdduizend stuks. Met een gemiddelde productie van vijf autootjes per dag lag de levertijd op 4 jaar.

(Video) SNELSTE AUTO KOPEN VOOR €10.000,- VIA MARKTPLAATS | DIKSTE DEALER #3 met JAYJAY BOSKE | Kalvijn

In die tijd waren buitenlandse auto's erg duur door de hoge invoerrechten. Daardoor zag men in Spanje vrijwel geen personenauto's van een ander merk dan Seat. In het land werd toen de grap verteld dat er twee groepen weggebruikers waren: de peatones (voetgangers) en de seatones. Pas vanaf 1965 exporteerde Seat auto's naar het buitenland. In 1973 stopte de model 600-productie. Er zijn er bijna 800.000 gefabriceerd.

Volkswagen

De productie van in licentie gefabriceerde Fiats ging door tot na 1980, toen het Italiaanse bedrijf het contract opzegde vanwege de problemen die de oliecrisis veroorzaakte. Seat paste het uiterlijk van de Fiat Ritmo zodanig aan dat ze niet kon worden aangeklaagd wegens patentmisbruik, en bracht de auto uit als Seat Ronda. Dit was het eerste Seat-model dat in Nederland (1983) op de markt kwam. 30 jaar later zijn hier meer dan 360.000 Seat-modellen verkocht.

Dat gebeurde binnen een nieuw samenwerkingsverband, met Volkswagen, vanaf 1982. Tegen 1985 had de VW Groep 51 procent van de aandelen in handen. Nu konden eigen Seat-ontwerpen verschijnen. Deze kregen in de meeste gevallen de naam van een Spaanse stad of locatie. Het eerste geheel eigen model,uit 1984, werd Ibiza gedoopt - een verwijzing naar het eiland dat populair was onder de jonge mensen die tevens de doelgroep vormden voor de auto. De eerste generatie Seat Ibiza was ontwikkeld met hulp van bekende designhuis-carrosseriebouwers, waaronder Italdesign-Giuigiaro en Karmann. Het was een hatchback met veel binnenruimte waarvan de buitenmaten toch compact bleven.

Ibiza en Leon

De Ibiza was vanaf het begin een verkoophit. Bij het 30-jarig jubileum (in 2014) waren wereldwijd al circa 5 miljoen exemplaren verkocht. Nog steeds is het de Ibiza die 40 procent van de verkopen bij Seat op naam schrijft. De kwaliteit van de tweede generatie Ibiza, die door de Volkswagen Groep ontwikkeld werd, maakte een grote sprong. De steeds grotere motorkeuze was een andere factor die bijdroeg aan de populariteit. Seat kon de auto nu produceren in een nieuwe fabriek (1993) in Martorell, nabij Barcelona, waar tevens het hoofdkantoor gevestigd werd.

In 1999 introduceerde Seat een wat grotere hatchback met een coupé-uitstraling, de Seat Leon. Deze auto stond op hetzelfde onderstel als de vierde generatie Volkswagen Golf, maar had een sportievere afstelling en completere uitrusting. In Nederland zorgde het model in het eerste verkoopjaar (2000) voor een verkooprecord bij Seat, met circa 24.250 afgezette auto's.

De Ibiza en Leon verschijnen heden in drie carrosserievarianten: naast de hatchback ook als sportcoupé (de driedeurs SC) en stationwagon (ST). De Ecomotive-uitvoeringen zijn het zuinigst en stoten de minste CO2 uit. Aan de andere kant van het spectrum heb je de sportieve FR en de de Cupra-performanceversie. Het Spaanse merk biedt inmiddels een uitgebreid modelgamma, van de stadsauto Mii tot de SUV's Arona en Ateca. Sommige modellen delen hun platform (motorisering et cetera) met dat van andere modellen van het VW-concern.

(Video) Hier is waarom het kopen van een gebruikte auto zo duur is in de Verenigde Staten

Seat Sport en Cupra

De zwart-geel gespoten taxi's in Barcelona dragen debijnaam 'Rallying Taxis'. Dat komt omdat dezelfde kleuren door Seat gedragen worden sinds het merk zich in 1971 in de rallysportbegaf. In 1985 werd Seat Sport gevormd, de motorsportdivisie die vooral bekend is van deelname aan het World Touring Car Championship (WTCC) en aan het World Rally Championship (WRC).

(Video) Zo onderhandel je over de prijs van je tweedehands auto (TIPS & TRICKS) | ANWB Helpt

De eerste wereldtitel, het WK Rally, werd in 1996 behaald met de Ibiza Kit Car. Om de jonge, sportieve klanten nog meer te bieden besloot Seat een performancelabel te introduceren: Cupra, een samenvoeging van 'cup' en 'racing'. Onder deze naam worden Seat-straatauto's aangeboden die serieuze sportwagenprestaties en scherpe rijeigenschappen hebben plus een sportief design. De Kit Car-tweelingbroer Seat Ibiza 2.0 met 150 pk mocht als eerste het Cupra-embleem dragen.

In het jaar 2000 volgden de Leon en Cordoba Cupra. De meest extreme Seat stamt eveneens uit dat jaar: de Ibiza Cupra R 1.8 20VT. De Seat Leon ST is de snelste productie-stationwagon die op de markt verkrijgbaar is. In 2015 zette het merk er een ronderecord mee op de Nürburgring van 7 minuten en 58,12 seconden.

Oorspronkelijk werkten Seat Sport en het Seat Technical Center samen aan de Cupra-modellen, tegenwoordig is het de volledige verantwoordelijkheid van laatstgenoemde partij. Zo kan de sporttak zich concentreren op de eigen kampioenschappen zoals de Leon SuperCopa. In Nederland runde de importeur jarenlang een eigen WTCC-team, Seat Team Holland met coureur Tom Coronel achter het stuur van een tweede generatie Toledo.

In 2018 besloot Seat 'Cupra' als zelfstandig model op de markt uit te brengen. Onder dit sportieve label is de primeur weggelegd voor de Ateca.

Technology to Enjoy

Het Seat Technical Center (STC) bewaakt de eigen identiteit en het design van Seat binnen de Volkswagen Groep. Daarnaast ontwikkelt het conceptcars, productiemodellen en technologie; ook voor de zustermerken. Tegenwoordig werkt het bijvoorbeeld aan Car-2-Car, de communicatie tussen auto's onderling om bijvoorbeeld autonoom rijden mogelijk te maken. Daarnaast vormt de ontwikkeling van hybride en volledig elektrische modellen een van de hedendaagse projecten. Ook de snelle brandstofmodellen dienen minder milieubelastend te worden:'Make haste, not waste', zo zeggen ze in Martorell.

Seat legt deze verantwoordelijkheid niet geheel bij de automobilisten. Het hanteert als fabrikant een lange-termijn duurzaamheidsplan. Het basisprincipe luidt 'prevention before reduction, reduction before re-use, and re-use before recycling'. Ofwel: liever (afval) voorkomen dan reduceren, liever reduceren dan nogmaals gebruiken, en liever nogmaals gebruiken dan hergebruiken. Seat past dit principe toe op materialen, productieprocessen, de omgeving en de auto's die ze aflevert.

In de Martorell-fabriek rollen iedere dag zo'n tweeduizend auto's van de band. Tweederde van de productie wordt geëxporteerd naar landen binnen Europa. Anno 2010 had Seat meer dan zestien miljoen auto's geproduceerd. Seat heeft aangekondigd de huidige productie te willen verdubbelen tot 800.000 auto's per jaar vóór 2018.

Het bedrijf zal een groot aantal nieuwe en vernieuwde modellen lanceren vanuit de visie 'Technoloy to Enjoy': de perfectionistische Duitse techniek van Volkswagen tot leven brengen met Spaanse passie in design en rij-eigenschappen. Wereldwijd beschikt Seat over ruim drieduizend verkoop- en servicepunten, in meer dan zeventig landen.

(Video) Car Shopping! | Bought First Car

FAQs

Is SEAT onderdeel van Volkswagen? ›

In 1990 is Seat een volledige dochteronderneming van Volkswagen.

Waar wordt de SEAT gemaakt? ›

In de SEAT-fabriek in Barcelona zijn in 2017 in totaal 455.470 auto's geproduceerd, een toename van 1,4 procent vergeleken met 2016. 'Barcelona' is de grootste autofabriek van Spanje. Sinds 2009 is SEAT er maar liefst 51 procent meer auto's gaan bouwen.

Wat betekent SEAT? ›

Seat is een afkorting van Sociedad Española de Automóviles de Turismo. De fabrikant werd in 1950 opgericht en moest het in de eerste decennia vooral hebben van in licentie gebouwde Fiat's.

Welke SEAT is elektrisch? ›

Of eigenlijk zijn het er drie: de SEAT Leon FR PHEV, de SEAT Leon Sportstourer FR PHEV en de SEAT Tarraco FR PHEV.

Is Seat betrouwbaar? ›

De minst betrouwbare automerken zijn Seat (5,2), Citroën (5,8), Skoda (6,1), Peugeot (6,1) en Fiat (6,1).

Is Seat van Audi? ›

SEAT is een Spaans automerk dat haar auto's verkoopt onder de naam SEAT of Cupra. Ze behoren samen met Volkswagen, Audi, Škoda, Bentley, Lamborghini en Porsche tot de Volkswagen-groep.

Is SEAT Duits of Spaans? ›

Seat-modellen in een grote familie

Hoewel Seat uit Spanje komt, maakt het onderdeel uit van de Volkswagen AG, het moederbedrijf van het gelijknamige Duitse automerk. Diverse andere merken, waaronder Audi en Skoda, vallen daar eveneens onder.

Waar staat St voor bij SEAT? ›

Het Spaanse SEAT is in 1950 opgericht als staatsbedrijf. De letters staan voor Sociedad Española de Automóviles de Turismo. Van 1957 tot 1986 bouwde SEAT Fiats in licentie en buiten Spanje werden die ook veelal als Fiat verkocht.

Welke motor heeft een Seat? ›

Benzine
Leon Hatchback
TypeMotorVermogen
1.61595 cm³100 pk
1.6 16V1598 cm³105 pk
1.8 20V1781 cm³125 pk
7 more rows

Wat is de kleinste Seat? ›

Bij SEAT Private Lease is de kleinste auto de Mii. De auto ziet er op het eerste oog misschien niet zo groot uit, maar is verrassend ruim. Onderschat deze kleine auto dus zeker niet! Compact van buiten, ruim van binnen, zuinig, met veel aandacht voor veiligheid en voorzien van vele extra's.

Is Cupra onderdeel van Seat? ›

Cupra is een submerk van Seat, maar zonder Seat-logo's.

Welke auto kopen 2022? ›

De zeven kanshebbers voor de Auto van het Jaar 2022
 • Peugeot 308. ...
 • Zes elektromodellen. ...
 • Cupra Born. ...
 • Skoda Enyaq. ...
 • Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6. ...
 • Ford Mustang Mach-e. ...
 • Renault Mégane E-tech Electric. ...
 • Eind februari.
29 Nov 2021

Welke elektrische wagen kopen 2022? ›

In 2022 is dit slechts 16% voor elektrische auto's tot een cataloguswaarde van € 35.000.
 • Fiat 500e. De populaire Fiat 500e wint als beste elektrische auto van 2022 in het middensegment. ...
 • Opel Corsa-e. ...
 • Peugeot e-208. ...
 • Kia EV6. ...
 • Skoda Enyaq iV. ...
 • Tesla Model 3. ...
 • Audi e-tron.

Wat is de voordeligste elektrische auto? ›

1. Dacia Spring – 20.850 euro – 230 km actieradius. We trappen meteen af met de goedkoopste elektrische auto: de Dacia Spring Electric. Het is de eerste elektrische auto van het merk en tevens de eerste met een vanafprijs rond de 20.000 euro.

Welk merk auto gaat het langst mee? ›

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power kun je het beste gaan voor Lexus, Porsche, Toyota of Volkswagen. Het Britse What Car maakte een top zes van Suzuki, Lexus, Toyota, Kia, Mitsubishi en Subaru. De conclusie is dus duidelijk: met een Japanse auto, met name een Toyota of een Suzuki, zit je vaak wel goed.

Welke auto heeft de meeste problemen? ›

Alle testresultaten
MerkCijfer
1.Suzuki8,5
2.Mitsubishi8,4
3.Subaru8,3
4.Toyota7,9
12 more rows

Welke auto heeft het minste pech? ›

Met stip op nummer 1 staat Lexus, met een betrouwbaarheidsscore van 98,7 procent. Geheel onverwacht is dit niet. Lexus komt in veel onderzoeken naar boven als een van de meest betrouwbare merken.

Welke auto is vergelijkbaar met Seat Ibiza? ›

Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Titanium. Frank Buma en Gert Wisse van de ANWB testen de Ibiza en Fiesta. Beide zijn uitgerust met een driecilinder met 1 liter inhoud en respectievelijk 95 (Ibiza) en 100 pk (Fiesta). Zeker vergelijkbare exemplaren dus, en dat zien we wel eens anders.

Is SEAT Arona een SUV? ›

De Arona. De compacte SUV staat klaar voor al je avonturen in de stad. Met een extra comfortabele hoge zit, tot 1.280 liter bagageruimte en een compact design.

Is de SEAT Arona een SUV? ›

De compacte SUV met karakter

Deze SUV van SEAT is niet alleen compact, hij is ook nog eens bijzonder stijlvol. Zo maakt het exterieur direct al indruk. De nieuwe koplampen en de bumpers met geïntegreerde mistlampen geven de nieuwe Arona een strakkere look.

Is Skoda Russisch? ›

ŠKODA in Nederland

Pon Mobiel, onderdeel van Pon's Automobielhandel, importeert sinds 1992 het Tsjechische automerk ŠKODA.

Welke auto merken komen uit Nederland? ›

Actieve merken
 • Burton.
 • Canta.
 • DAF.
 • Defenture.
 • Donkervoort.
 • Ginaf.
 • Lightyear.
 • Saker*

Is Škoda Duits? ›

uitspraak (info / uitleg)) is een van oorsprong Tsjechisch automerk en onderdeel van de Volkswagen Group. Het is de op vijf na oudste nog bestaande autoproducent, na Daimler-Benz (1885), Peugeot (1896), Opel, Renault en Fiat (allen 1899).

Wat zijn de beste hybride auto's? ›

Volgens ons is de beste hybride auto de Kia Niro. De Kia Niro is zowel beschikbaar als plug in hybrid en als full hybrid. De Kia Niro is betrouwbaar, ruim en comfortabel. Het is ook een heerlijke auto om gewoon lekker veel mee te rijden en kilometers te maken.

Heeft SEAT een hybride auto? ›

SEAT beschikt over meerdere plug-in hybride modellen: de Leon FR PHEV, de Leon Sportstourer PHEV en de Tarraco FR PHEV. Deze plug-in hybrides bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van twee verschillende werelden: de betrouwbare verbrandingsmotor en een volledig elektrische motor.

Hoe is de Seat Arona? ›

De Seat Arona is een prettig rijdende SUV met een prima motor. Maar het interieur zou beter geïsoleerd moeten zijn en het zitcomfort kan beter. - De geteste versie heeft het hoge uitrustingsniveau Xcellence. Dat verhoogt de prijs van € 23.550 naar € 26.150.

Hoeveel km rijdt een Seat Leon? ›

Het meest efficiënte model van de Seat Leon ST is de 1.6 TDI (81 kW). Volgens Seat kun je met deze dieselversie 1.562 km op één tank rijden dankzij een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 31 (3,2 l/100 km).

Waar staat S voor in auto? ›

De letter S staat voor sport: dit houdt in dat de auto minder ver zal opschakelen, zodat er meer acceleratie (versnelling) plaats vindt wanneer je gas geeft.

Waar staat Cupra voor? ›

Performance zonder prestige

Tot op heden verkocht Seat 60.000 Cupra's, wat staat voor Cup Racing.

Hoe zuinig is een SEAT ateca? ›

De Seat Ateca en het milieu

Seat claimt een gemiddeld verbruik van 1 op 19,2 voor de driecilinder . De vierpitter zal twee cilinders uitschakelen zodra de omstandigheden het toelaten en zo brandstof sparen. Seat zegt dat gemiddeld 1 op 18,9 mogelijk moet zijn.

Hoe zuinig is de Seat Arona? ›

Seat Arona verbruik en uitstoot (2023)

De meest zuinige versie van de Seat Arona heeft een gemiddeld verbruik van 5,2 - 6,0 l/100 km volgens de WLTP.

Heeft Seat Arona hoge instap? ›

Wilt u graag een compacte, niet te grote auto, maar wel de voordelen van een SUV? Dan kan de Seat Arona een slimme keus zijn. Deze auto heeft een hoge instap, is betrouwbaar en rijdt fijn.

Is Seat Mii een goede auto? ›

De SEAT Mii is een zeer sympathieke auto. Deze auto kan alles wat je verwacht, en geeft je ook nooit het gevoel dat het een compromis is om niet voor een grotere auto te kiezen. De SEAT Mii met benzinemotor is dan wel niet meer nieuw te koop, maar je kunt op zoek gaan naar de EV-versie.

Wat kost een Seat Mii nieuw? ›

Deze versie van de Seat Mii is in Nederland geleverd van november 2019 tot januari 2022. De laatste nieuwprijs zonder extra opties bedroeg € 22.415.

Hoeveel kost een SEAT? ›

Hoeveel kost een Seat? De prijs van een nieuwe Seat in 2023 varieert van 17.250 tot 49.450 euro.

Welk merk zit achter Cupra? ›

Cupra is als zelfstandig merk afgeleid van de SEAT Cupra-serie auto's. Voorheen stond CUPRA bekend als SEAT Sport. CUPRA maakt deel uit van Volkswagen AG. Met de Cupra Formentor uit 2020 werd de eerste auto afgeleverd die volledig ontwikkeld en ontworpen was door Cupra.

Is Cupra een nieuw automerk? ›

Cupra is een Spaans automerk dat sinds 2018 op eigen houtje opereert. Het merk produceert high-performance auto's en is tevens verantwoordelijk voor Cupra Racing, dat zich richt op de autosport. Cupra maakte lange tijd onderdeel uit van Seat, waarvoor het was opgericht om rally- en toerwagens te produceren.

Waar wordt de SEAT ateca gemaakt? ›

De autofabrikant is gestart met de assemblage van de Ateca in de fabriek in het Algerijnse Relizane, 280 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Algiers. In de fabriek worden al meerdere modellen van de Volkswagen Group geassembleerd.

Welk merk auto is betrouwbaar? ›

De Britten hebben een historie opgebouwd op het gebied van onderzoek naar betrouwbaarheid van auto's.
...
Onderzoek: deze tien automerken zijn het meest betrouwbaar
 • Lexus - 98,4% ...
 • Toyota - 97,2% ...
 • Mini - 97,0% ...
 • Mitsubishi - 97,0% ...
 • Suzuki - 95,8% ...
 • Hyundai - 95,8% ...
 • Kia - 95,5% ...
 • Mazda - 95,2%
6 Oct 2022

Wat is het beste moment om een auto te kopen? ›

De beste periode om te kopen is de winter en dan vooral de maand december. Op het einde van het jaar zitten autoverkopers vaak met een voorraad auto's die ze graag willen verkopen vóór het einde van het kalenderjaar.

Welke auto is veel vraag naar? ›

Met stip op nummer één staat de Kia Niro. Het is niet voor niets de best verkochte auto van 2021. Zijn populariteit is te danken aan het brede aanbod qua motorisering. De Kia Niro is verkrijgbaar als plug-in hybride, hybride zonder stekker en als volledig elektrische auto.

Zullen elektrische auto's goedkoper worden? ›

Elektrische auto's zijn nu fors duurder dan modellen met een verbrandingsmotor, maar daar komt (uiteraard) verandering in. Vanaf 2027 zijn ze volgens experts zelfs goedkoper dan auto's die op fossiele brandstoffen rijden. Dat blijkt uit onderzoek van BloombergNEF.

Wat is de betrouwbaarste elektrische auto? ›

De auto met de hoogste score komt uit Zuid-Korea. Het gaat namelijk om de Hyundai Ioniq Electric. Die elektrische fastback, ook leverbaar met verschillende hybride-aandrijflijnen, doorstond in maar liefst 98,75 procent van de gevallen de MOT-keuring.

Wat is de levensduur van een accu van een elektrische auto? ›

Levensduur: hoe lang gaat de accu in een elektrisch voertuig mee? Volgens experts gaat het batterijpakket onder normale omstandigheden tussen de 10 en 20 jaar mee, voor dit vervangen dient te worden. De meeste automerken hanteren bij elektrische auto's een garantieperiode van 8 jaar of 160.000 kilometer.

Is een elektrische auto kopen verstandig? ›

Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan een volle tank, je betaalt tot en met 2024 geen wegenbelasting en ook aan onderhoud ben je minder kwijt. Onder aan de streep liggen de gemiddelde autokosten voor een elektrische auto vaak niet hoger dan voor een vergelijkbare benzineauto.

Is er nog subsidie elektrische auto 2022? ›

Let op: voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's is er voor 2022 geen subsidiegeld meer. Wij nemen aanvragen hiervoor niet meer in behandeling.

Is de verzekering van een elektrische auto duurder? ›

Is de verzekering voor een elektrische auto duurder? Autoverzekeraars hanteren over het algemeen geen verschil in premie voor een elektrische auto of een benzineauto. Elektrische auto's zijn echter vaak duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzineauto's.

Welke merken zijn van Volkswagen? ›

Volkswagen is onderdeel van de Volkswagen Group. De Volkswagen Group bestaat naast Volkswagen personenwagens en Volkswagen Bedrijfswagens uit Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, MAN en Scania. Elk merk heeft zijn eigen doelgroep en opereert in de markt als een zelfstandig automerk.

Is een Seat Ibiza een goede auto? ›

De Seat Ibiza is een prima en betaalbaar alternatief voor wie eens iets anders wil rijden, maar technisch gezien geen risico wil lopen. De kwaliteit is net als de techniek á la Volkswagen. De rijkosten zijn ook niet veel anders, het verschil wordt vooral door afschrijving bepaald.

Wat is de concurrent van Volkswagen? ›

Waar het vroeger in de bestuurskamers van Volkswagen ging over de concurrentiestrijd met Opel en Ford, zijn de pijlen anno 2021 op Tesla gericht. Volkswagen vaart steeds meer dezelfde koers als de Amerikaanse concurrent.

Is Cupra van VW? ›

CUPRA maakt deel uit van Volkswagen AG. Met de Cupra Formentor uit 2020 werd de eerste auto afgeleverd die volledig ontwikkeld en ontworpen was door Cupra. In oktober 2021 werd ook de Cupra Born aan het gamma toegevoegd, de eerste volledig elektrische wagen van het merk.

Wat is de best verkochte auto van Volkswagen? ›

Het merk verkocht 1.273.892 auto's en de Volkswagen Golf werd met 205.408 nieuw geregistreerde exemplaren de bestverkochte auto van Europa.

Welke Volkswagen is betrouwbaar? ›

De Consumentenbond heeft eind 2021 onderzoek* gedaan naar gemelde mankementen bij de verschillende automerken in Nederlanden. Uit hun onderzoek blijft dat de Volkswagen Polo de best presterende auto is!

Wat is de beste Volkswagen? ›

Na de Zakenauto van het Jaar-titel met de Polo vorig jaar scoort Volkswagen dit jaar opnieuw een hoofdprijs. De jury van de AM Driving Business Awards beoordeelt de Golf 8 als Beste Nieuwkomer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Seat Ibiza? ›

De 1.2 TDI is erg zuinig, de viercilinders zijn sterker en sneller. Aandachtspunten bij de diesels zijn olieverbruik, EGR-vervuiling en slijtage aan injectoren en turboladers.

Heeft een Seat Ibiza een distributieriem of ketting? ›

De distributieriem is een belangrijk onderdeel voor het functioneren van de motor van een Seat Ibiza. De distributieriem zit aan de zijkant van de motor verstopt en is een lastig uit te voeren klus.

Hoe zuinig rijd een Seat Ibiza? ›

Verbruik
Aantal:7
Hoogste:7,51l/100km
Laagste:5,07l/100km
Gemiddeld:5,44l/100km
Fabrieksopgave:4,60l/100km

Hoe betrouwbaar is een Volkswagen? ›

Dat blijkt maar weer. Volgens onderzoek van de Consumentenbond is de Volkswagen Polo de betrouwbaarste auto van dit moment. Waarom dat zo opvallend is? Het op één na onbetrouwbaarste merk volgens het onderzoek, dat is Volkswagen.

Wat is de nieuwste Volkswagen? ›

Volkswagen onthult binnenkort een compacte cross-over voor de Europese markt: de Taigo. Voor ons is-ie helemaal nieuw, maar hij vindt zijn oorsprong in de eerder voor Zuid-Amerika onthulde Nivus.

Welke autos hebben Volkswagen motor? ›

inspuitsysteem
ModelJaartalVermogen
Škoda Fabia2002 - 200755 pk
Volkswagen Fox2005 - heden
Volkswagen Polo2002 - 2007
2007 - heden60 pk

Is Cupra nog van Seat? ›

Cupra weekt zich los en wordt nog meer een zelfstandig merk in de toekomst. Het was niet helemaal duidelijk wat de Volkswagen Groep voor ogen had met het zelfstandige merk Cupra. Dat was eerst een badge voor de snelste Seats.

Videos

1. Edd China's Workshop Diaries Ep 9 (Fastest Electric Ice Cream Van Part 6 & Wheeler Dealers Cadillac)
(Edd China)
2. Edd China's Workshop Diaries Episode 6 (Outspan Orange Part 1 & Electric Ice Cream Van Part 4)
(Edd China)
3. Could this tiny tube of metal fix our broken suspension? - Edd China's Workshop Diaries 28
(Edd China)
4. learn English through story level 3 🍁 old woman | WooEnglish
(WooEnglish - Learn English Through Story)
5. Unboxing Storage Wars-eenheid vol actiefiguren Speelgoed Jackpot Star Wars
(Bargainhuntersthrift)
6. Guess who's back? - Edd China's Workshop Diaries 29
(Edd China)

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 10/12/2022

Views: 6151

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.